V 39 Rubinen

Denna vackra höstvecka har vi avslutat våra självporträt som vi målat. Barnen speglade sig och iakttog ansiktets och hårets färger, frisyr och andra detaljer.
Kompisarna fick gissa vem som var vem. Vi har arbetat med symmetri i naturen och i våra porträtt. Vi har avslutat samtal om känslor, de har skrivit och ritat om känslor. En del i vår trygghetsstjärna, där varje spets har ett budskap som vi pratar om dagligen. På våra utedagar har vi fokuserat på träd och dess olika delar. Vi har tittat på hur olika blad/löv ser ut, stammars yta känns, grenars utseende, frukter som växer på träden och olika kärnors form. Barnen samlar kärnor för en kärnutställning. På musiken har Gustav spelat olika musikstilar på pianot och barnen har improviserat rörelse till musiken. Vi har fortsatt med ringdans och handklappsramsor i par. Det fungera bra och de hittar rytmen i samarbetet.
Vi kommer att vara på stora skolgården varje fredag på lunchrasten.
Utedagar kommer att vara tisdag och torsdag från nästa vecka istället för måndag och torsdag. Helga och Carina.
På föräldramötet informerades det om att rektor Ingela önskar att två föräldrar representerar klassen på samrådsmöte. Ett forum för rektor och föräldrar i dialog om verksamheten. Fyra tillfällen under terminen. Är du/ni intresserad säg till oss snarast.
Två barn från Rubinen är valda till att vara med i skolrådet tillsammans med rektor.
På tisdag den 1 oktober har hela F-3 en gemensam lekdag utomhus. Se separat info.
Onsdagen 2 oktober har skolan studidag. Skolan stängd, fritids öppet som vanligt.

Det här inlägget postades i Föräldrainformation. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *